post

AMD:n 35W ”Bristol Ridge” A sarjan APU suorittimet tulivat myyntiin

AMD on viimein saanut myyntiin 35W versiot ”Bristol Ridge” APU suorittimista. Kaikkiaan yhtiö on julkaissut kolme kappaletta 35W suorittimia, A12-9800E, A10-9700E ja A6-9500E. Näillä suorittimilla AMD saa uudistettua pienempi ruokaisten suorittimien segmentin AM4 kantaan.

Alkujaan AMD julkaisi Bristol Ridge A9000 sarjan APUt 2016 puolivälissä ja kohteena oli työpöydät sekä kannettavat tietokoneet. Piireissä on yksi tai kaksi Excavator v2 moduulia (kaksi tai neljä x86 ydintä), Radeon R5 tai R7 GPU joka on valmistettu AMD:n GCN 1.2 arkkitehtuurilla (kolmas generaatio) josta löytyy stream prosessoreita 512 kappaleeseen asti. Piiriltä löytyy DDR4 kaksi kanavainen muistiohjain ja niin edelleen. Aiemmin tänä vuonna AMD päätti viimein julkaista melko laajan valikoiman seitsemännen generaation A9000 APU suorittimista myyntiin joka mahdollistaa edullisten ja pienikulutuksellisten kokoonpanojen rakentamisen AM4 kantaan joka yleistyy kokoajan kovaa vauhtia Ryzenin myötä.

Suunnitelmissa on siis 11 kappaleen valikoima piirejä jotka olisivat 35W sekä 65W. Tällä hetkellä kiinnostus edullisia Mini-ITX kokoonpanoja kohtaan kasvaa. Muodollisen esittelyn jälkeen AMD käytti hieman yli kuukauden tuodakseen 35W A12-9800E ja A10-9700E APU suorittimet kauppojen hyllyille. Elokuun lopussa suorittimet pääsivät hyllyille ympäri maailman ja ovat saatavilla Yhdysvalloissa, Euroopassa sekä Japanissa joka on selvä merkki siitä että ne ovat saatavilla laajalti. AMD näkökulmasta julkaistujen piirien  tarkoituksena on täyttää rako AM4 sarjassa ennen kuin yhtiö julkaisee Raven Ridge APU piirit sekä edullisen Ryzen arkkitehtuuriin perustuvan suorittimen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *