post

Intelin toimitusjohtaja: Voimme ottaa huoletta AMD:n Ryzen-prosessorit vastaan

Intelin toimitusjohtaja sanoo, että yhtiö on valmis ottamaan vastaan AMD:n Ryzen-arkkitehtuurin perustuvat prosessorit. Hän toteaa, että Intelin Kaby Lake-prosessorit ovat erittäin suorituskykyisiä ja heidän suunnitelmiin kuuluu muun muassa julkaista 10nm Cannonlake-arkkitehtuurin perustuvat prosessorit vuoden 2018 alussa.

Kun Intelin toimitusjohtajalta kysyttiin Vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä yhtiön uudesta arkkitehtuurista ja että kuka on heidän ensisijainen x86-kilpailija, oli vastauksessa selvä viittaus AMD:n Ryzen-suorittimiin.

    ”Sure. I would tell you that we always look at this environment and say there’s going to be a competitive risk in the environment. And we’re always focused on really, our own product roadmap and making sure that we have the highest performance product. So, when we look at 2017, we still believe that our product roadmap is truly the best ever it’s been.

And as we look at the Kaby Lake and as it really ramps up through 2017, or it came out really just at the end of 2016 and now will ramp with many more SKUs and higher-performance products as we go into 2017. And then we showed at CES the first working 10-nanometer Cannonlake product, which we’re still planning to ship by the end of this year and really ramp into 2018. We still believe that our roadmap and our leadership will continue to give us the performance the customers want and desire. And so that didn’t necessarily factor into that more cautious forecast. That forecast was really much more a function of where we think the PC market really is overall.”

Intelin on myös huhuiltu julkaisevan 14nm valmistustekniikkaa hyödyntäviä 6-ytimisiä kuluttajaluokan ”Coffee Lake”-prosessoreita vuoden 2018 toisella neljänneksellä. Uusien prosessoreiden pitäisi tulla Intel Kaby Lake-prosessoreiden korvaajiksi ja saapua markkinoille heti 10nm tekniikkaa hyödyntävien Cannon Lake-prosessoreiden jälkeen. Prosessorit ovat suunniteltu tarjoamaan pientä virrankulutusta pienille alustoille.

Kaikkein huomattavin asia Coffee Lakessa on se, että Intel nostaa ensimmäistä kertaa kuluttajaluokan prosessoreiden ytimien määrää sitten Core 2 Extremen, joka olisi huomattava muutos yhtiölle mikäli lähteet pitävät paikkansa. Intel ei ole virallisesti vahvistanut Coffee Laken olemassaoloa, vaikka se on listattu useissa vuotaneissa roadmapeissa.

Suurin ongelma Intelin ”Kaby Lake on kilpailukykyinen”-kommenttiin on varmasti se, että Kaby Lake ei tarjoa suurempia kuin 4-ytimellä ja 8-threadilla varustettuja prosessoreita kuluttajille. Samaan aikaan Ryzen tarjoaa jopa 8-ytimellä ja 16-threadilla varustettuja prosessoreita. Kaby Laken ei voida olettaa olevan kilpailukykyinen Ryzeniä vastaan, kun puhutaan ”Ultra-high-end”-käytöstä. Tämän takia Intelin X99 ja X299/Skylake X-prosessorit sattuvat saapumaan juuri Ryzenin julkaisun jälkeen.

Ryzenin suurin vahvuus ei varmasti ole sen suorittimien teho, vaan lupaus prosessoreiden hintaluokasta. Näin ollen voidaan olettaa, että Intel tiputtaa prosessoreidensa hintoja saadakseen lisää kilpailukykyä Ryzeniä vastaan. Vielä ei ole vahvistettu Ryzen-prosessoreiden hintoja, mutta voidaan olettaa, että 8-ytimellä ja 16-threadilla varustettu lippulaivamalli tulisi maksamaan noin 500$, joka on puolet halvempi kuin Intelin vastaavat prosessorit.

Lähde: Overlock3D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *