post

Xboxin Project Scorpio ei tule kilpailemaan tehokkaiden tietokoneiden kanssa

Xboxin Phil Spencer ilmoitti, että he panostavat Project Scorpio -konsolin hintaan ja eivät yritä kilpailla tehokkaiden pelitietokoneiden kanssa.

Tällä hetkellä Xboxin Project Scorpio on tarkoitus julkaista joulukuussa vuonna 2017. Project Scorpio tuo mukanaan 6-teraflopin näytönohjaimen, sekä vielä julkaisemattoman AMD:n 8-ytimisen prosessorin. Näytönohjaimen teho vastaa siis ylikellotettua AMD:n RX480 -näytönohjainta ja tekee siitä samalla keskitason VR-Ready tietokoneen tehoisen.

Project Scorpio tulee olemaan varsin suorituskykyinen verrattuna muihin konsoleihin.

GPU Valmistaja
GPU Arkkitehtuuri
GPU TFLOPs
Xbox One AMD GCN 1.31
Xbox One S AMD GCN 1.4
PS4 AMD GCN 1.84 
RX 460 AMD Polaris (GCN 4.0) 2.2
PS4 Pro AMD Polaris (GCN 4.0) 4.2
RX 470 AMD Polaris (GCN 4.0) 4.9
RX 480 AMD Polaris (GCN 4.0) 5.8
Xbox Project Scorpio AMD Tuntematon 6.0
R9 Fury X AMD GCN 8.6

Näin ollen Project Scorpion suorituskyvyn tiedetään olevan lähellä HTC Viveä ja Oculus Riftiä minimi/suositeltavia asetuksia käyttävän PC:n kanssa.

 

Tietokoneissa on ollut jo kauan paljon tehokkaampia näytönohjaimia tarjolla, kuin mitä Xbox One Project Scropio tai PlayStation 4 Pro:ssa, mutta on positiivista huomata, että konsoleihin ruvetaan panostamaan pikku hiljaa enemmän.   Kun Project Scorpio julkaistaan, markkinoilla tulee olemaan kirjava joukko erilaisia näytönohjaimia, mutta se ei tarkoita, että Project Scorpio ei tarjoaisi paljon näytönohjain tehoa hintaisekseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *